ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаУкраїнцям компенсуватимуть 70% встановлення сонячних панелей

Українцям компенсуватимуть 70% встановлення сонячних панелей

В Україні стартувала програма «ГрінДІМ», спрямована на стимулювання використання альтернативних джерел енергії

 

В Україні стартувала програма «ГрінДІМ», спрямована на стимулювання використання альтернативних джерел енергії.

«Наглядова рада Фонду енергоефективності на позачерговому засіданні затвердила нову Програму «ГрінДІМ», спрямовану на стимулювання використання альтернативних джерел енергії», — йдеться в повідомленні.

Учасниками програми можуть стати об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та житлово-будівельні кооперативи (ЖБК).

Відшкодування витрат можна отримати на обладнання і матеріалами, такі як, теплові насоси та сонячні електростанції. А також на сертифікацію енергетичної ефективності будинку перед поданням заявки на отримання гранту та після реалізації проєкту.

За умовами програми Фонд надаватиме фінансування учасникам у формі гранту на безоплатній та безповоротній основі. Сума гранту — 70% вартості обладнання, аудиту та сертифікації енергетичної ефективності будинку.

Грант включає часткову компенсацію вартості основного обладнання, додаткових необхідних матеріалів та сертифікації енергетичної ефективності.

На встановлення СЕС учасники програми можуть отримати 1 млн грн, а на встановлення теплових насосів — 2  млн грн.

Крім того, можна отримати компенсацію витрат за послуги сертифікації енергетичної ефективності будинку — до 15 тис грн. Додатково встановлені граничні суми грантів на одиницю потужності обладнання.

Раніше ми писали, що українці зможуть отримати пільгові кредити на сонячні панелі. Фонд розвитку підприємництва (ФРП) розробляє програму пільгових кредитів для українців. Гроші можна буде взяти на встановлення сонячних панелей у приватних будинках.

Нагадаємо, що NOVA створила компанію, яка генеруватиме електроенергію. Компанія «Нова Енерджі» на регулярній основі розвиватиме генерацію електроенергії, щоб забезпечити автономність об’єктів холдингу.

 

 

 
Коментарі (0)