ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаУкраїнцям можуть оприлюднити контракти із закупівель енергоносіїв

Українцям можуть оприлюднити контракти із закупівель енергоносіїв

Українцям можуть відкрити доступ до основних умов контрактів про закупівлю енергоносіїв. На цьому наполягає Міністр енергетики, який вже звернувся з такою рекомендацією до «Укрінтеренерго».

Міністерство енергетики та вугільною промисловості рекомендує ДП «Укрінтерененрго» оприлюднити ключові умови контрактів щодо закупівель енергоносіїв. Про це повідомив Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин.

Він наголосив, що громадяни мають право знати як використовуються кошти державних підприємств. Крім цього, це покаже українцям демократичні принципи роботи держави.

«Суспільство має право на отримання інформації щодо використання коштів державних підприємств, однак оприлюднення такої інформації повинно відбуватися в рамках чинного законодавства. Лише у такий спосіб ми можемо продемонструвати громадськості відповідність принципам верховенства права та демократії на державному рівні», - сказав Міністр.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Україна хоче внести зміни в контракт на купівлю російської електроенергії. Вони стосуються схеми ціноутворення, графіка поставок та інших параметрів контракту.

 
Коментарі (0)