ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаУкраїнцям надаватимуть пільгові кредити на енергообладнання

Українцям надаватимуть пільгові кредити на енергообладнання

З 20 липня стартує програма, в межах якої кожен українець зможе взяти пільговий кредит на забезпечення власної енергонезалежності

 

З 20 липня стартує програма, в межах якої кожен українець зможе взяти пільговий кредит на забезпечення власної енергонезалежності.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський на засіданні президії Конгресу місцевих та регіональних рад. 

За його словами, уряд отримав чітке завдання розробити пакет рішень, щоб українські громади та бізнес могли пройти складний період і отримати електричну енергію попри російські обстріли.

Які саме ідеї планує реалізувати уряд у цьому напрямку, розповіла перша віцепрем’єр-міністерка України – Міністерка економіки України Юлія Свириденко. За її словами, держава запроваджує низку програм, які почнуть працювати з 20 липня поточного року. А саме:

Безвідсоткові кредити громадянам для встановлення енергообладнання потужністю до 10 кВт.

Кредити для бізнесу від 150 млн грн на енергоефективність, альтернативну генерацію та інші цілі. Їх надаватимуть 19 банківських установ, зокрема, Ощадбанк, ПриватБанк, Укргазбанк та інші.

Пільгові кредити для ОСББ та ЖБК на встановлення обладнання для альтернативної генерації електроенергії.

Крім того, в межах державної програми пільгового кредитування бізнесу “5-7-9%” підприємцям дозволяється витрачати кредитні гроші на купівлю та встановлення електрогенераційних установок, які працюють на газу. Для деокупованих та прифронтових територій запроваджено знижену процентну ставку. 

Міністр енергетики Герман Галущенко своєю чергою повідомив, що на період дії воєнного стану запроваджено низку бюрократичних спрощень в енергетичній сфері.

Крім того, експлуатувати такі обʼєкти можна буде одразу без отримання відповідних сертифікатів про прийняття в експлуатацію. 

 

 

 
Коментарі (0)