ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУкраїнцям нагадують про оплату за електроенергію за новими тарифами

Українцям нагадують про оплату за електроенергію за новими тарифами

З червня тариф на електроенергію суттєво зріс. Тепер споживачі платять по 4,32 гривні за кВт/годину незалежно від того, скільки електроенергії було використано протягом місяця

 

З червня тариф на електроенергію суттєво зріс. Тепер споживачі платять по 4,32 гривні за кВт/годину незалежно від того, скільки електроенергії було використано протягом місяця. Багатьох це вводить в ступор, адже до цього була інформація, що подібний тариф буде застосовуватися лише для споживачів, які використали за місяць більше ніж 100 кіловатів. Однак згодом все ж таки вирішили, що новий тариф стосуватиметься всіх без винятку.

«Починаючи з 1 червня 2024 року та по 30 квітня 2025 року вартість 1 кВт·год становитиме 4,32 грн, незалежно від місячного обсягу споживання. Закликаємо вас врахувати ці зміни під час здійснення розрахунків за спожиту електричну енергію», — зазначають в Уряді.

Також українців закликають якомога більше економити світло й не лише з метою економії коштів, а й з ціллю економити саму електроенергію, якої зараз сильно бракує. Навіть попри регулярні відключення електроенергії в системі постійно спостерігається її дефіцит. Тож людей закликають мінімізувати використання кондиціонерів, не вмикати одночасно відразу декілька пристроїв, наприклад, пилосос, бойлер та пральну машинку. Також, закликають мінімізувати використання світла у пікові години, а саме з 19:00 до 22:00.

Щодо подальших відключень, то експерти зазначають, що в серпні світла мало б трішки побільшати, адже з ремонту вийде кілька об’єктів критичної інфраструктури. Далі у вересні та жовтні ситуація може бути більш менш стабільною, за умови, що не буде нових масованих ударів. Ну а, як все складеться з початком опалювального сезону не прогнозує ніхто.

Щоб платити менше українцям радять встановити двозонні лічильники. Тоді можна буде користуватися нічним тарифом, за який потрібно платити на 50% менше. Нічний тариф діє з 23:00 до 07:00. Коштує такий лічильник приблизно 3000 гривень. Вартість залежить від модифікації та виробника.

 

 
Коментарі (0)