ГоловнаПублікаціїТранспортУкраїнцям не подобаються вітчизняні дороги – опитування

Українцям не подобаються вітчизняні дороги – опитування

Уряд, взявши курс на децентралізацію, зокрема і в дорожній галузі, заявляє про передачу повноважень на місця. Центральна влада заявляє, що таким чином стан доріг покращиться, однак, громадяни зазначають, що шляхи все ж не ремонтуються належним чином.

Автомобільні дороги в Україні ніколи не відрізнялись хорошим станом. Водії повсякчас нарікають як на неякісний ремонт, так на його відсутність. Однак уряд, взявши курс на децентралізацію та повне реформування дорожньої галузі, пообіцяв громадянам якісні дороги, не зважаючи на брак фінансування.

Зокрема, уряд віддає «штурвал» управління дорогами та фінансуванням на їх утримання місцевим органам управління. Центральна влада впевнена, що саме завдяки децентралізації, стан доріг поліпшиться, адже на місцях громади будуть контролювати витрати на утримання шляхів. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр Валерій Вощевський.

«Я переконаний, що автомобільні дороги покращаться. Оскільки гроші для доріг будуть заробляти на цій території, місцева громада буде контролювати, як це відбувається», — підкреслив Віце-прем'єр.

Однак, не зважаючи на передачу повноважень на місця, за словами пана Вощевського, «Укравтодор» не ліквідовано, як про це було заявлено в низці ЗМІ, котрі спирались на відповідну Постанову Кабінету Міністрів.

««Укравтодор» не ліквідовано. Ліквідована державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України», це та компанія, яка займалася експлуатацією та утриманням доріг. Це облавтодори і тобто райавтодори. Але насправді в ході децентралізації з передачею повноважень на місця облавтодори перейдуть до місцевих адміністрацій разом з дорогами», – зазначив пан Вощевський.

Крім цього, Україні обіцяють ремонт доріг із залученням іноземних технологій, бетонні шляхи та концесійні автодороги.

Читайте також: Влада назвала умови якісних доріг в Україні

Також, на офіційних сайтах міськрад більшості міст України стабільно з’являються звіти про проведення повного, часткового або ямкового ремонту доріг. Хоча, автодори на місцях і нарікають на брак коштів для проведення повного ремонту автодоріг.

Тож, «Україна Комунальна» вирішила поцікавитись у своїх читачів: «У якому стані дороги у їхньому населеному пункті?».

Відповідне опитування проводилось в період з 20 по 27 липня на електронних шпальтах інформагентства «У.К.».

І ось які результати ми отримали: більшість українців (78%) повідомляють про незадовільний стан автомобільних доріг та їхній вибірковий ремонт, з яких 40% респондентів зазначили, що ямковий ремонт у їхньому населеному пункті проведено лише на деяких ділянках. Ще 38% повідомили про розбиті дороги, на яких ремонт і не починався. 20% опитаних читачів заявили про проведення ремонтних робіт лише в центральній частині населеного пункту, а на околицях залишились ями. І тільки 2% респондентів проголосували за варіант «повністю відремонтовані, їздити одне задоволення».

 
Коментарі (0)