ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаУкраїнцям не варто чекати гарячих батарей взимку

Українцям не варто чекати гарячих батарей взимку

«Нафтогаз» наполягає на необхідності скоротити споживання газу в Україні на чверть. Відтак у домівках громадян буде прохолодніше, адже держава не може собі дозволити таку ж температуру в батареях, як це було цієї зими.

НАК «Нафтогаз України» заявляє, що держава не може дозволити прогрівати квартири українців до 25 градусів у зимовий період. Про це в Берліні повідомив голова НАКу Андрій Коболєв, передає «Укрінформ».

За його словами, наразі в Україні споживають 40 млрд куб. М природного газу. Цей показник потрібно зменшити на 10 млрд кубометрів.

«У Києві опалювали будинки взимку до 25 градусів, ми не можемо собі цього дозволити і ми повинні пояснити населенню», - заявив очільник «Нафтогазу».

Зокрема, пан Коболєв пояснив це тим, що минулого року, в середньому, за «блакитне» паливо українці платили близько 30 дол за тис. кубометрів – «смішно низька ціна». Це, за словами голови НАКу, менше, ніж в Росії – країні-виробнику. І хоч з квітня ціна на газ і виросла, однак досі не досягла ринкового рівня. Однак, Андрій Коболєв пообіцяв, що тим громадянам, у кого ціна за газ в платіжці перевищує половину доходу, будуть забезпечені субсидіями.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, «Київенерго» проводить перерахунок розміру оплати за централізоване опалення в зв'язку з закінченням опалювального періоду.

 
Коментарі (0)