ГоловнаНовини ЖКГТранспортУкраїнцям обіцяють до кінця року нові вокзали

Українцям обіцяють до кінця року нові вокзали

У 2012 році залізничники реконструюють 12 вокзалів на загальну суму 73 млн грн.

У поточному 2012 році проводиться  реконструкція 6 вокзалів і 6 вокзальних комплексів на загальну суму 73,4 млн грн. Більшість об’єктів, розміщених на шляху швидкісних поїздів, що зв’язували міста України де проходив чемпіонат Європи з футболу, було завершено до початку чемпіонату, на інших – роботи закінчаться до кінця року.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі «Укрзалізниці».

Найбільш масштабні роботи було виконано на Донецькому вокзальному комплексі, який після реконструкції може обслуговувати понад 35 тис. пасажирів за добу. Оновлений комплекс включає в себе: транзитний і приміський вокзали, великий та малий конкорси (переходи над коліями), два торговельні комплекси, пункт зупинок для автобусів, а також основну будівлю існуючого вокзалу, яка повністю відреставрована. У цілому місткість вокзалу зросла з 700 до 2250 місць.

Отримав нове життя відомий і один з найкрасивіших вокзалів Південної залізниці Харків-Балашовський, в ході всіх цих перетворень збережений неповторний архітектурний вигляд вокзалу. Зокрема, відреставрований світловий ліхтар – оригінальна споруда, що вінчає покрівлю будівлі вокзалу і забезпечує максимальне наповнення просторого залу природним світлом.

Повним ходом ведеться реконструкція вокзального комплексу станції Слов'янськ. На сьогодні на цьому об'єкті в дві зміни працює понад 300 будівельників-залізничників. Від «старої» будівлі вокзалу залишаться тільки стіни, все застаріле технічне обладнання буде повністю замінено на сучасне – від систем опалення, освітлення, кондиціонування, до дверей і вікон. При реконструкції використовуватимуться найсучасніші технології, крім того, будівельниками буде збережено історичні елементи фасаду будівлі. На час реконструкції для пасажирів обладнані тимчасові каси і місця очікування. Завершення усіх робіт заплановано до кінця жовтня цього року. Реконструкція проводиться за рахунок коштів залізниці. Пропускна спроможність вокзалу Слов'янськ зросте до 10,2 тис. осіб на добу.

Нагадаємо, у минулому 2011 році на ремонт і реконструкцію будівель та споруд пасажирського господарства залізницями використано понад 123 млн грн власних коштів. Проводилась реконструкція 6 вокзалів та 8 вокзальних комплексів.

 
Коментарі (0)