ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУкраїнцям обіцяють пенсії в 40% від заробітної плати

Українцям обіцяють пенсії в 40% від заробітної плати

Влада країни працюють над новою пенсійною реформою.

 

Над положеннями нової пенсійної реформи, яку мають намір запустити влади України, активно працює Мінсоцполітики. Планується, що громадяни, виходячи на заслужений відпочинок, при наявності повного страхового стажу будуть отримувати допомогу на рівні не нижче 40% від свого заробітку до виходу на пенсію. Такий підхід анонсувала міністр соціальної політики Марина Лазебная, повідомила прес-служба відомства.

Тим часом в будь-якому випадку пенсіонер незалежно від своїх доходів не буде отримувати суму, що перевищує максимальну пенсію (нагадаємо, поки вона становить 18 540 грн).

«Держава повинна гарантувати людям з повним страховим стажем коефіцієнт заміщення пенсією заробітку не нижче 40%, людям зі стажем 15 років - страхову пенсію, можливо, з більш низьким заміщенням, але за загальною формулою, людям зі стажем від п'яти років - допомога від держави для забезпечення, по крайней мере, прожиткового мінімуму », - пояснила Лазебная.

Нагадаємо, що на сьогоднішній день в Україні мінімальна пенсія становить 1854 гривень, таку суму в Україні отримують 1,8 млн пенсіонерів.

 

 

 
Коментарі (0)