ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУкраїнцям обіцяють півтора мільярди за «негазові» котли

Українцям обіцяють півтора мільярди за «негазові» котли

Влада компенсуватиме 20-40% від вартості котлів, що працюють на альтернативних видах палива. Для цього планується виділити близько півтора мільярда грн.

Уряд планує виділити 1,57 млрд грн. на компенсації громадянам придбання «негазових» котлів. Про це заявив на засіданні уряду Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, передає прес-служба Кабінету Міністрів.

За словами чиновника, скористатися програмою відшкодування, згідно з якою держава компенсує 20-40% вартості котла,  зможуть 134 тис. сімей.

«Тому Уряд робить програму з енергоефективності. Хочете поміняти газовий котел, який неефективний і дорого для вас коштує, - 20% вартості компенсує бюджет, якщо ви вирішили придбати інший, не газовий котел. Хочете утеплити свою квартиру – 30% від вартості такого утеплення, але не вище 10 тисяч гривень, - так само держава дає. Хочете утеплити будинок – 40% вартості для ОСББ, держава компенсує на кожну квартиру, і так само не більш як 10 тисяч гривень», - наголосив Прем'єр

Арсеній Яценюк також повідомив, що взяти участь у програмі готові міжнародні фінансові організації.

В інтерв'ю «Україні Комунальній» про переваги «негазових» котлів та як скористатися державною допомогою при їх купівлі? - розповідає генеральний директор ATON GROUP Олег Проценко.

 
Коментарі (0)