ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУкраїнцям підвищать прожитковий мінімум

Українцям підвищать прожитковий мінімум

Від розміру прожиткового мінімуму залежать багато виплат.

Найближчим часом прожитковий мінімум в Україні може одним махом вирости в кілька разів. Відповідний проект рекомендацій зареєструвала у Верховній Раді глава парламентського комітету з питань соціальної політики Галина Третьякова. Про це повідомляє видання "Обозреватель".

Зокрема, представниця партії "Слуга народу" пропонується підвищити прожитковий мінімум для працездатних громадян до мінімальної зарплати, тобто хоч якось наблизити його до реальних цифр. При цьому неоподатковуваний мінімум також хочуть підняти до рівня нового прожиткового мінімуму.

В даний час загальний прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць становить 2027 грн. При цьому для дітей до 6 років цей показник знаходиться на рівні 1779 грн, для дітей від 6 до 18 років - 2218, для дорослих - 2102 грн, а для пенсіонерів - тисяча шістсот тридцять вісім грн.

Якщо народні депутати підтримають ініціативу Галини Третьякової, прожитковий мінімум для працездатних громадян збільшиться більш ніж в два рази - до 4723 грн.

Щоб зрозуміти, чому вносяться зміни важливі, слід згадати, що від рівня прожиткового мінімуму залежать багато виплати, в тому числі розмір пенсій, заробітної плати, всіляких посібників, штрафів, аліментів і так далі.

Прожитковий мінімум в деяких країнах Європи виглядає наступним чином:

Люксембург - 2000 євро

Франція - 1254 євро

Німеччина - 1240 євро

Фінляндія - 1170 євро

Великобританія - 1087 євро

Нідерланди - 1080 євро

Бельгія - 1030 євро

Австрія - 1010 євро

Італія - ​​855 євро

Іспанія - 645 євро

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
19 Травня 2020 p. 19:41
Очевидно, що влада вже почала використовувати карантин для прискорення знецінення гривні.