ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУкраїнцям перерахують субсидії через зростання тарифів на електроенергію

Українцям перерахують субсидії через зростання тарифів на електроенергію

У зв'язку з підвищенням тарифів на електроенергію розмір субсидій для українців також буде переглянутий і перерахований.

Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на сторінці Кабміну в Facebook. 

"У березні 2017 року буде проведений перерахунок розміру субсидії для всіх її одержувачів у зв'язку з плановим підвищенням цін на електроенергію. При цьому різниця, обумовлена зміною тарифів на тепло, буде компенсована", - наголошується в повідомленні.

Це стосується тих одержувачів субсидій, яким рахунок за опалення теплопостачальні підприємства формують за нормою з урахуванням фактичної температури зовнішнього повітря. 

У повідомленні також вказується, що перерахунок субсидій здійснюється органами соціального захисту населення автоматично після завершення опалювального сезону без додаткового звернення громадян. "Доплата буде проведено через особові рахунки громадян в теплопостачальних організаціях, які зобов'язані за результатами опалювального сезону зробити перерахунок і відобразити всю необхідну інформацію в платіжці", - наголошується в повідомленні.

Наприклад, субсидія була призначена виходячи з тарифу на тепло у жовтні 29,065 гривень за квадратний метр опалювальної площі. У грудні і січні тарифи відповідно склали 31,43 грн./кв. м і 37,27 грн./кв. м. – різницю в кінці опалювального сезону держава компенсує у вигляді перерахунку розміру субсидії.

За даними Держстату, субсидії на оплату житлово-комунальних послуг в 2016 році були призначені 7,7 млн сімей, що становило 103,3% від загальної кількості сімей, які звернулися за субсидіями.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
20 Лютого 2017 p. 22:20
А у яку сторону перерахують субсидії? У тому році у зв"язку із збільшенням тарифів на електроенергію субсидії були, як не дивно, значно зменшені. Тому актуальним є питання: чи можна відмовитись від перерахунку субсидії?