ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУкраїнцям почали масово відмовляти у субсидіях

Українцям почали масово відмовляти у субсидіях

У субсидії за останні 10 місяців відмовили майже 500 тисячам українських сімей. Про це свідчать дані Міністерства соціальної політики

У субсидії за останні 10 місяців відмовили майже 500 тисячам українських сімей. Про це свідчать дані Міністерства соціальної політики.

Так, починаючи з травня 2018 року 480 тисяч українських домогосподарств отримали відмову в наданні субсидії. При цьому 3,5 тисячі із зазначеної кількості домогосподарств отримали відмову вже в поточному, 2019 році.

За інформацією регіональних підрозділів з питань соціального захисту населення, станом на 15 лютого кількість українських домогосподарств, яким було відмовлено в призначенні субсидії з 1 травня 2018 року, становить 480 тисяч.

Нагадаємо, вже з березня в Україні будуть паралельно функціонувати дві системи монетизації субсидій. Перша система монетизації, яка стартує в березні, передбачає виплату суми субсидії готівкою. Стосується вона всіх людей, яким субсидія була призначена до 1 січня 2019 року. Друга система монетизації, яка почалася в січні 2019 року, також передбачається виплату субсидії "живими грошима" – безготівковим переказом на спеціальний рахунок в "Ощадбанку". Ця система передбачена для нових субсідантів, тобто для тих, хто після 1 січня 2019 року подав документи для призначення субсидії.

Також раніше Кабінет міністрів України роз’яснив українцям важливі моменти, які стосуються видачі субсидій готівкою. Держдопомогу у вигляді "живих" грошей з 12 березня 2019 року отримають українці не пенсійного віку. Для цього їм слід звернутися в "Ощадбанк" з паспортом та ідентифікаційним кодом.

 
Коментарі (0)