ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаУкраїнцям позичають мільйони на «негазові» котли

Українцям позичають мільйони на «негазові» котли

Чиновники відзвітували про проведення енергоефективних заходів. Зокрема, влада вихваляється кредитами на котли, що працюють на альтернативних видах палива. Позичили в цьому році можновладці громадянам на ці цілі 50 млн грн.
Держава за 2015 рік видала громадянам кредитів на суму близько 50 млн грн на придбання котлів, які працюють на альтернативних видах палива. Про це повідомив голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження Сергій Савчук, передає прес-служба відомства.
 
«З 15 жовтня 2014 року Урядом запроваджено програму заміщення газу для населення, шляхом придбання «негазових» котлів. Відшкодовується 20% тіла кредиту. І, вже станом на 5 травня 2015 року видано кредитів на суму більше 50 млн. грн.», - заявив він.
 
Крім цього, чиновник наголосив, що з 8 квітня програма стимулювання та впровадження енергоефективних заходів поширена і на утеплення будинків.
 
«На програму по утепленню Уряд виділив 350 млн. грн., а банками планується надати кредитів на суму до 1,3 млрд. грн.», - сказав пан Савчук.
 
Очільник Держенергоефективності також повідомив, що в енергоефективність бюджетної сфери необхідно до 200 млрд. грн. За його словами, це дозволить у 2020 році зекономити вже до 200 млн. куб. м. газу та інших ресурсів за рік. А, повне виконання програми дозволить щорічно економити близько 0,8 млрд. куб. м. газу.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Президент підтримав парламентарів у питаннях залучення інвестицій у сферу термомодернізації будівель. Гарант підписав два відповідних Закони.
 
Коментарі (0)