ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаУкраїнцям пропонують вигідно утеплювати житло

Українцям пропонують вигідно утеплювати житло

Влада запропонувала громадянам новий варіант вигідного утеплення будинку за допомогою програм з енергоефективності. На думку чиновників, населенню потрібно спочатку створити ОСББ, а потім брати кредит на термомодернізацію.

Влада пропонує українцям створювати ОСББ та долучатися до програми з енергоефективності. Чиновники запевняють, що таким чином утеплення житла громадян буде вигіднішим. Про це заявив Перший заступник Голови Держенергоефективності Олексій Корчміт, передає прес-служба відомства.

«Така цільова аудиторія, як ОСББ та ЖБК, була обрана нами не випадково. Адже представники ОСББ як ніхто краще знають умови проживання в будинку, його стан, потреби мешканців, їхню фінансову спроможність. Більше того, ОСББ надається можливість провести утеплення усього будинку та отримати компенсацію від держави», - заявив він.

Загалом ОСББ беруть кредити на заміну вікон у під'їздах, модернізацію систем освітлення, встановлення лічильників теплової енергії, регулятори теплового потоку за погодними умовами. У середньому розмір таких кредитів становить від 100 до 200 тисяч гривень.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Держенергоефективності назвало найдоступніший спосіб утеплення житлових приміщень. Зменшити втрати тепла в оселі допоможе заміна вікон на енергоощадні.

 
Коментарі (0)