ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУкраїнцям рідше відмовляють у наданні субсидій

Українцям рідше відмовляють у наданні субсидій

У Мінсоцполітики відзвітували про кількість людей, яким відмовили у призначенні субсидії на ЖКП. За інформацією відомства таких громадян налічується близько 1%, хоча ще минулого року показник сягав 30-40%.

Лише 1% людей отримав відмову у наданні субсидій. Про це заявив Міністр соціальної політики України Павло Розенко, передає прес-служба Кабінету Міністрів.

«1% людей сьогодні отримує відмову в наданні субсидій із абсолютно об'єктивних причин. Штучних обмежень для оформлення субсидій на сьогодні немає», - додав пан Розенко. Відсоток відмов ще рік тому, за його словами, складав 30-40%.
 
«За підсумками роботи, програма субсидій протягом останніх місяців запрацювала, вона реально працює. Сьогодні уже понад 2 млн 800 тис. українських родин скористалися новою програмою субсидій», - сказав він.
 
Павло Розенко також наголосив, що реформи працюють лише тоді, коли працює вся вертикаль влади. «Тому завдання місцевої влади - ефективно організувати процес, правильно і своєчасно нараховувати субсидії», - підкреслив він.
 
Очільник Мінсоцполітики також нагадав, що місцевим органам влади надані повноваження приймати рішення про оформлення субсидій у спірних ситуаціях.
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», на 16 мільярдів гривень більше виділить уряд на компенсацію часткової оплати ЖКП у 2016 році. У Кабміні нагадали, що субсидія призначається у випадку, якщо в середньому оплата за «комуналку» перевищує 10% від місячного доходу.
 
Коментарі (0)