ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУкраїнцям роз'яснили, чи потрібно оплачувати ЖКП під час війни

Українцям роз'яснили, чи потрібно оплачувати ЖКП під час війни

Під час війни багато українців не мають зайвих коштів, і такі зобов'язання, як оплата комунальних послуг, йдуть на другий план.

 

Під час війни багато українців не мають зайвих коштів, і такі зобов'язання, як оплата комунальних послуг, йдуть на другий план.

У Центрі протидії дезінформації розповіли, чи потрібно оплачувати комуналку під час воєнного стану, запровадженого в країні.

Отже, нинішня ситуація не звільняє вас повністю від оплати комунальних послуг, проте деякі послаблення все ж таки є – за прострочення оплати платежів не нараховується жодна пеня та штрафи.

Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишев підтвердив, що Кабмін заборонив нарахування, стягнення штрафів у разі несвоєчасної чи неповної оплати за житлово-комунальні послуги в умовах воєнного стану.

Тобто ви можете оплачувати комуналку наскільки можна, а якщо її немає – зробити це після війни.

Раніше експерт з питань ЖКГ, засновниця ГО "УПС Життя в моєму місті" та голова ГО "Кириловський Гай" Крістіна Ненно порадила не платити за комунальні послуги, якщо такої можливості немає, і піклуватися передусім про своє життя.

Військовий стан не звільняє і від сплати тіла та відсотків кредиту. Проте українські банки з огляду на ситуацію пішли на деякі поступки.

Більшість популярних фінустанов вже оголосило про так звані "кредитні канікули" терміном від 1 до 3 місяців.

Деякі пільги вже оголосили ПриватБанк, Ощадбанк, Monobank, ПУМБ, Альфа-Банк та Райффайзен Банк.

У кожної установи свої правила, і інформацію про ваш кредит потрібно дізнаватись саме в тому банку, в якому ви його формували.

 

 

 
Коментарі (0)