ГоловнаНовини ЖКГТранспортУкраїнцям розповіли про вартість капремонту дороги під Києвом

Українцям розповіли про вартість капремонту дороги під Києвом

Вартість капітального ремонту 1 км дороги поблизу Києва становить майже 2 млн євро. Однак, на ділянках, де будуть побудовані нові штучні споруди, такі як транспортні розв’язки в різних рівнях, надземні чи підземні пішохідні переходи, будуть істотно дорожч

Капітальний ремонт 1 км автомобільної дороги загального користування державного значення Н-01 Київ-Знам’янка коштуватиме 1,99 млн євро. А загальна вартість проведення капітальних робіт на ділянці дороги протяжністю 28,6 км складатиме 57,24 млн євро. Про це повідомив директор ержавного підприємства «Українські дорожні інвестиції» Роман Гнатенко, передає прес-служба «Укравтодору».

За його словами, саму таку вартість закладено в рамках реалізації спільного з ЄБРР та ЄІБ проекту «Покращення транспортно-експлуатаційного стану автомобільних доріг на підходах до м. Києва».

«Вартість робіт на кожному конкретному кілометрі формується з багатьох складових. Так, роботи на ділянках, де будуть побудовані нові штучні споруди, такі як транспортні розв’язки в різних рівнях, надземні чи підземні пішохідні переходи, будуть істотно дорожчими за роботи на ділянках, де їх влаштування не передбачено», – пояснив він.

Пан Гнатенко наголосив, що відповідно до укладеного контракту спорудження двох транспортних розв’язок коштуватиме близько 5,52 млн. євро, а зведення п’яти надземних та одного підземного пішохідних переходів – 2,76 млн. євро.

«Зведення нових штучних споруд є істотною статтею витрат у кошторисі, однак мова йде про людське життя і право всіх користувачів автомобільної дороги, як водіїв, так і пішоходів, безпечно та безперешкодно здійснювати рух. Нині, щоб перейти дорогу наземним переходом, пішоходи вимушені тривалий час чекати такої можливості в умовах підвищеної небезпеки  особливо у часи «пік», – сказав він.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, на ремонт низки вітчизняних доріг планують потратити більше півмільярда доларів від Світового банку. Переговори щодо надання кредиту відбудуться в другій половині вересня і в разі погодження надання коштів, угоду планується підписати вже в жовтні.

 
Коментарі (0)