ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУкраїнцям слід готуватися до масштабних відключень світла

Українцям слід готуватися до масштабних відключень світла

Українці можуть зіткнутися з черговою проблемою в електропостачанні - графіками відключення електроенергії по всій території країни

 

Українці можуть зіткнутися з черговою проблемою в електропостачанні - графіками відключення електроенергії по всій території країни. У прес-службі «Укренерго» попереджають про можливе аварійне відключення світла по всій території України в літній період.

Як повідомляють в прес-службі компанії «Укренерго», через аномальну спеку склалася несприятлива ситуація в енергосистемі країни. Щоб зберегти баланс між виробництвом і піковим споживанням електроенергії (масове використання кондиціонерів і вентиляторів), необхідні додаткові резервні потужності. Зокрема, енергоблоки теплових електростанцій (ТЕС). Однак ситуація ускладнюється тим, що 4 енергоблоку ТЕС знаходяться в ремонті. А 10 енергоблоків не працюють через відсутність палива. Якщо найближчим часом погода не зміниться, то, як вважають фахівці компанії, можливе введення так званого аварійного відключення світла по заздалегідь встановленими графіками.

- Ми не говоримо про віялові відключення, так як це неконтрольований процес, викликаний аваріями в електромережах. Йдеться про контрольованих диспетчерами «Укренерго» певних обмеження та відключення споживачів для збереження цілісності енергосистеми і недопущення саме неконтрольованих відключень. Однак поки необхідності в таких обмеженнях немає, - зазначив керівник «Укренерго» Всеволод Ковальчук.

На сайті «Укренерго» говориться, що для подальшого безперебійного забезпечення електроенергією споживачів необхідно якомога швидше вивести з ремонту Трипільську, Зміївської ТЕС ПАТ «Центренерго» і Слов'янську ТЕС «Донбасенерго», а також запустити в роботу газомазутові блоки ТЕС. Крім цього, для ефективної роботи енергосистеми необхідно забезпечити стабільність поставок вугілля, зокрема на Криворізьку і Луганську ТЕС «ДТЕК Енерго». З цього приводу «Укренерго» вже звернулося до Ради національної безпеки і оборони України з відповідним листом. Треба бути готовими до будь-яких погодних сюрпризів, літо - ще майже два місяці.

 

 

 
Коментарі (0)