ГоловнаВибір редакціїФінансування ЖКГУкраїнцям тричі підвищать мінімалку

Українцям тричі підвищать мінімалку

Президент розповів про етапи підвищення мінімалки в Україні

Президент Володимир Зеленський пообіцяв наступного року збільшити мінімальну зарплату в Україні до 6500 гривень.

Про це повідомляється на сайті глави держави.

Президент зазначив, що підвищення мінімалки пройде в три етапи. За його словами, в цьому році мінімальний розмір зарплати буде підвищено до 5000 гривень, а в наступному - спочатку до 6000, а потім - до 6500 гривень.

Зеленський сказав, що після зростання мінімальної зарплати відбудеться збільшення доходів бюджетників - вчителів, медпрацівників та соціальних працівників, так як розрахунок їх окладів проходить по прив'язаною до мінімалки єдиною тарифною сіткою.

Раніше він зареєстрував у парламенті проект закону, який передбачає збільшення з 1 вересня мінімальної заробітної плати до 5000 гривень.

Нагадаємо, раніше ми писали, що президент Володимир Зеленський звернувся до глави парламенту Дмитру Разумкова і попросив про проведення позачергового засідання 25 серпня для розгляду нардепами його законопроекту про збільшення мінімальної зарплати.

Раніше ряд, експертів заявили, що збільшення мінімалки в Україні прискорить темпи інфляції і призведе до підвищення курсу гривні до долара до 30 грн. / Дол. Вони вважають, що замість збільшення доходів населення відбудеться знецінення національної валюти.

 

 
Коментарі (0)