ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУкраїнцям відключатимуть світло протягом усієї зими

Українцям відключатимуть світло протягом усієї зими

Українці змушені будуть терпіти аварійні графіки відключення електроенергії до кінця зими. Чиновники заявляють, що Україна не перезимує зі світлом, якщо ввести штатну ситуацію в країні.

Віялові відключення електроенергії в Україні продовжаться до кінця зими. Про це заявив замісник Міністра енергетики та вугільної промисловості Олександр Свєтелик на засіданні громадської ради, повідомляє «РБК-Україна».

«Ми не пройдемо цю зиму, якщо введемо штатну ситуацію в країні. Не буде цієї зими штатної ситуації», - заявив замісник Міністра.

Чиновник нагадав, що Україні не вистачає 3 млн кВт щоденно. Тому це і стало причиною віялових відключень електроенергії та обмежень потужностей.

Нагадаємо, що Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин заявляв, що віялових відключень можна уникнути в подальшому, якщо знизити споживання електрики на 15%.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, українська енергокомпанія ДТЕК купила у Австралії майже 100 тис. тонн вугілля. Це спричинено гострим дефіцитом антрацитового твердого палива на складах ТЕС.

 
Коментарі (0)