ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУкраїнцям видали мільйонні кредити для економії газу

Українцям видали мільйонні кредити для економії газу

В Україні банки майже за місяць видали громадянам кредитів на суму близько 60 млн грн. на придбання енергоефетивного обладнання. Урядовці заявляють, що такі цифри – показник правильного руху у цьому напрямку.

Майже за місяць (з 8 червня по 6 липня) вітчизняні банки видали українцям кредитів на купівлю енергозберігаючого обладнання на суму майже 60 млн грн. Про це повідомив голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження Сергій Савчук, передає прес-служба відомства.

«Цифри, які ми отримали цього місяця говорять про те, що ми рухаємося в правильному напрямку. І ми дуже радіємо з того. Україна переживає важкі часи. Для нас українців - це період, коли кожен ставить собі ті запитання, над якими раніше навіть не замислювався: скільки ми витрачаємо енергоресурсів і скільки за них платимо. Тому для Агентства, Держави і Уряду дуже важливо, щоб кожен громадянин нашої країни не почувався покинутим з власними проблемами», - заявив він.

Крім цього, чиновник нагадав, що з квітня цього року успішно реалізується також програма, яка передбачає відшкодування для власників індивідуальних будинків частини суми кредиту у розмірі 30% на  придбання енергоефективного обладнання та матеріалів. Для ОСББ та ЖБК передбачено компенсацію у розмірі 40%.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, заява уряду про введення рейтингу областей в сфері енергоефективності - не новина і не дасть позитивного результату без вкладання коштів. Принаймні, у цьому переконують експерти відповідної галузі.

 
Коментарі (0)