ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУкраїнцям загрожує підвищення тарифів на холодну воду та водовідведення

Українцям загрожує підвищення тарифів на холодну воду та водовідведення

З 1 січня в багатьох містах України можуть зрости тарифи на послуги холодного водопостачання та водовідведення. НКРЕКП планує відкоригувати вартість цих послуг для 38 підприємств, які їх надають

Для низки підприємств водоканалізаційного господарства Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг має намір переглянути тарифи на на послуги з централізованого постачання холодної води та водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем). Проект постанови оприлюднено на сайті НКРЕКП.

Загалом регулятор у документів визначив 38 таких суб’єктів господарювання, яким планують відкоригувати тарифи на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення. Після держреєстрації у Міністерстві юстицій, прогнозується, що ця постанова набуде чинності з 1 січня 2016 року, але не раніше дня її офіційного опублікування.

До прикладу, для ЛМКП «Львівводоканал» пропонується встановити тарифи: на послугу з централізованого постачання холодної води 6,04 грн за 1 куб. м, а  на послугу з централізованого водовідведення - 4,45 грн за 1 куб. м. РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал» відповідно – 7,22 грн за 1 куб. м та 6,19 грн за 1 куб. м.

Зауважимо, наразі львів’яни оплачують послуги централізованого постачання холодної води за тарифом 5,05 грн за 1 куб.м, а водовідведення – 3,8 грн за 1 куб. м. Мешканці Рівного відповідно 6,2 грн за 1 куб. м та 5,4 грн за 1 куб. м.

З повним переліком підприємств можна ознайомитись тут

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, уряд ухвалив постанову, яка припиняє практику застосування єдиного тарифу на централізоване водопостачання та водовідведення. Це надасть місцевим владам інструмент для зниження цін на воду.

 
Коментарі (0)