ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУкраїнцям змінять правила оплати за опалення

Українцям змінять правила оплати за опалення

Всі мешканці будинку жителі повинні оплачувати загальнобудинкові потреби на опалення

 

В Україні зміняться правила розрахунку платежів за опалення Зміни стосуватимуться як мешканців багатоповерхівок із централізованим опаленням, так і власників індивідуального опалення. Тепер навіть ті споживачі, які не проживають у квартирі та не користуються опаленням, платитимуть за рахунками.

Згідно з новими змінами до Методики розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг (у редакції наказу Мінтовариств від 28.12.2021 р. № 358), що набула чинності 28 січня 2022 року, за спожиту теплову енергію, що входить до будинку, мають сплачувати всі співвласники багатоквартирного будинку.

Таким чином, всі мешканці будинку жителі повинні оплачувати загальнобудинкові потреби на опалення. Сюди входять витрати на опалення місць загального користування та допоміжних приміщень, функціонування внутрішньобудинкових систем опалення будівлі/будинку, без урахування обсягу теплової енергії, витраченої на функціонування внутрішньобудинкової системи гарячого водопостачання, та обсягу теплової енергії, що надходить від ділянок транзитних трубопроводів до приміщень. Платити жителям доведеться також за ізольовані та неізольовані стояки в квартирах. Українці платитимуть за опалення по-новому: перерахунок зроблять навіть власникам котлів та індивідуальних лічильників отримають донарахування. Тобто вони не заплатять "0", сплачуючи будинкові потреби.

Обсяг спожитої в багатоквартирному будинку теплової енергії на загальнобудинкові потреби опалення розраховуватиметься як частка загального обсягу споживання теплової енергії. Сума залежатиме від поверховості будинку: для 1-5 поверхової будівлі – 25%; для 6-10 поверхової будівлі – 20%; для будинку понад 10 поверхів – 15%.

 

 

 
Коментарі (0)