ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУкраїнців чекає подорожчання квартплати

Українців чекає подорожчання квартплати

Вже з 1 вересня 2024 року почне діяти збільшений тариф на послуги

 

З 1 вересня зміниться вартість послуги з управління багатоквартирним будинком. У деяких споживачів сума у ​​платіжках збільшиться на 100 гривень.

У Хмельницькому подорожчає квартплата у багатоквартирних будинках, які обслуговують п'ять управляючих муніципальних компаній та дві приватні організації. У середньому послуги подорожчають на третину.

Директор однієї з муніципальних компаній Валентина Тимошенко пояснила, що вартість квартплати не змінювалася з 2021 року і за цей період сильно збільшились витрати, у тому числі на матеріали та електроенергію.

"Підняття вартості електроенергії спричинило те, що управляюча муніципальна компанія не має можливості надавати послуги в повному обсязі. Зросли ціни на матеріали й паливо, крім того, підвищилась мінімальна заробітна плата", - зазначила глава компанії.

Квартплата збільшиться для кожного мешканця індивідуально, адже розрахунок на кожний будинок залежить переважно від площі прибудинкової території.

Деякі мешканці вже підрахували, що з урахуванням нового тарифу їм доведеться платити приблизно на 100 гривень більше. У цьому скаржаться, що не всі управляючі компанії повною мірою виконують свої зобов'язання.

"За двокімнатну квартиру платила 328 гривень. За новим тарифом сума буде більшою за 400 гривень. Нехай ціна зміниться не багато, зросте майже на сто гривень, але вони свою роботу не виконують", - каже мешканка багатоповерхівки у центрі Хмельницького.

Слід нагадати, що споживачі, які сумніваються в якості чи повноті наданих житлово-комунальних послуг, можуть подати скаргу до Держпродспоживслужби. Попередньо рекомендується ознайомитись з умовами договору, щоб знати, які пункти порушив виконавець послуг.

 

 

 
Коментарі (0)