ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУкраїнців, які отримали грошові виплати з «Дії», почали перевіряти

Українців, які отримали грошові виплати з «Дії», почали перевіряти

В країні почались масові перевірки внутрішньо переміщених осіб. Річ у тім, що є такі випадки, коли гроадяни у своїх заявках вказували одне місце проживання, але мешкають зовсім в іншому місці

 

В країні почались масові перевірки внутрішньо переміщених осіб. Річ у тім, що є такі випадки, коли гроадяни у своїх заявках вказували одне місце проживання, але мешкають зовсім в іншому місці. Таких громадян держава буде позбавляти виплат.

Міністр соціальної політики Оксана Жолнович повідомила, що за результатами перевірок близько 30% ВПО не проживають за адресами, які вказували під час реєстрації. Є й випадки, коли “переселенці” спеціально їдуть до іншого району, подають заяву на отримання виплат і їдуть додому. Інші люди ненавмисно не повідомляють про повернення додому.

“Фіксуємо до 30% таких випадків. Можливо, не всі випадки, які з наміром розпочали переміщення. Є такі, що через деякий час повернулися — і або не знали, що треба написати заяву, або думають, що держава має це якось відстежити. Я вважаю, що ми повинні дбати про ці кошти. Сьогодні майже всі наші соціальні витрати здійснюються з трасфер міжнародних партнерів. Зрозуміло, що вони хочуть бачити, що ми дуже економно та відповідально ставимося до витрачання цих коштів”, – наголосила Жолнович.

 

 

 
Коментарі (0)