ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУкраїнців можуть обкласти новим податком

Українців можуть обкласти новим податком

В Україні можуть ввести новий податок. Відрахування в казну доведеться платити доглядальниця, няням, фотографам, дизайнерам та іншим фрілансерам

Відрахування в казну доведеться платити доглядальниця, няням, фотографам, дизайнерам та іншим фрілансерам. 

В Україні може з'явитися новий податок, який зобов'яжуть платити самозайнятих осіб, які надають певні послуги або виконує роботи самостійно і без реєстрації ФОП. Також новий податок доведеться платити особам, які провадять незалежну професійну діяльність.

Ряд парламентаріїв восьмого лютого зареєстрував у Верховній Раді законопроект за номером 5046. Його ініціаторами стали Олексій Гончаренко ("Європейська солідарність"), Данило Гетманцев ( "Слуга народу"), Дмитро Наталуха ( "Слуга народу") і деякі інші депутати.

Розрахунок податку буде проводитися на основі даних, внесених платником на порталі "Дія" або через електронний кабінет. Туди ж будуть приходити повідомлення від податкового органу про необхідність сплати податку. Платити податок зобов'яжуть фізичні особи, які надають ряд послуг.

У числі цих послуг виявилися викладацька діяльність, дизайнерська діяльність, діяльність у сфері фотографії, надання послуг перекладу, професійна, наукова та технічна діяльність, надання послуг догляду, приготування їжі та виробництво кондитерських виробів на замовлення, індивідуальна художня діяльність, ремонт комп'ютерів, побутових виробів та предметів особистого вжитку, електромонтажні, водопровідні, будівельно-монтажні і інші ремонтні роботи, діяльність з прибирання, послуги домашньої прислуги, надання ландшафтних послуг, технічне обслуговування та ремонт автотранспортних засобів, надання послуг таксі та перевезення речей, прокат побутових виробів і предметів особистого вжитку, надання в оренду або суборенду розташованих в Україні житлових приміщень.

Ставку податку для отриманих доходів пропонується застосовувати на рівні п'яти відсотків, але за тієї умови, що річна сума не буде перевищувати ста мінімальних зарплат. При цьому громадян, які будуть платити цей податок, збираються звільнити від сплати ЄСВ.

 
 
Коментарі (0)