ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУкраїнців попереджають про проблеми при оформленні субсидій

Українців попереджають про проблеми при оформленні субсидій

На сьогоднішній день в Україні є чимало бажаючих отримати субсидію на оплату ЖКП за умови, що інший прописаний в приміщенні людина працює в іншому віддаленому місці, а додому практично не з'являється

 

На сьогоднішній день в Україні є чимало бажаючих отримати субсидію на оплату ЖКП за умови, що інший прописаний в приміщенні людина працює в іншому віддаленому місці, а додому практично не з'являється.

Однак, як повідомляє UBR.ua, довести це тільки довідкою з місця роботи не вийде. Крім того, місцеві органи соцзахисту можуть надіслати перевірку.

«Так, в таких випадках поверх довідки (вона повинна бути в справі) ми вимагаємо акт огляду. Дуже багато білоцерківців їздять до Києва на роботу. Це не настільки віддалений місто, щоб вважати, що людина не може їздити туди кожен день, а жити фактично за місцем прописки », - розповіла глава Білоцерківського управління соцзахисту Тетяна Велігорська.

Вона також підкреслила, що, наприклад, у жителів Білої Церкви є всі транспортні можливості повертатися з Києва, де вони працюють, додому регулярно.

Для отримання субсидії в подібних випадках потрібно подати до місцевого управління соцзахисту довідку з місця роботи в іншому місті. Далі співробітники соцбезі зв'язуються з прописаним в квартирі людиною по телефону і домовляються про зустріч.

Під час зустрічі із заявником складається акт огляду матеріально-побутових умов.

«Уповноважений заявник просто приходить в управління і пише заяву, вказуючи навпроти прізвища практично не проживає людини в колонці розділу 2 декларації, що він не живе за місцем прописки як член домогосподарства. Нам потім передають акт огляду. Можливо, опитають ще сусідів », - розповіла глава управління.

Які документи необхідні для отримання соцдопомоги

Довідка, що підтверджує, що людина, прописаний в квартирі перебуває в іншому місті на роботі, лікуванні, відбуває покарання і ін.

Акт обстеження матеріально-побутових умов.

Довідка про оплату комуналки;

Акт житлово-експлуатаційної організації про фактично проживають осіб;

договір оренди житла в іншому місці тощо.

У разі, якщо людина працює в іншому місті, але прописаний в квартирі, потрібні документи перших двох пунктів.

При призначенні житлової субсидії враховуються також доходи членів сім'ї особи зі складу домогосподарства (чоловік, дружина, неповнолітні діти) в разі, коли їх фактичне місце проживання відрізняється від адреси домогосподарства.

Доходи членів домогосподарства, які зареєстровані в житловому приміщенні (будинку), але фактично за цією адресою не проживають, до сукупного доходу домогосподарства не враховуються (крім членів сім'ї).

 

 

 

 
 
Коментарі (0)