ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУкраїнців позбавлять необхідності пред’являти чиновникам чеки про оплату

Українців позбавлять необхідності пред’являти чиновникам чеки про оплату

Міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет анонсував запуск через один-три місяці сервісу, який дасть змогу позбутися необхідності пред'являти в офіційних установах квитанцію про оплату

Міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет анонсував запуск через один-три місяці сервісу, який дасть змогу позбутися необхідності пред'являти в офіційних установах квитанцію про оплату.

"Ми плануємо запустити сервіс, який дасть змогу позбутися такого явища, коли чиновники вимагають у громадян квитанцію про оплату (часто ще й з мокрою печаткою)", - написав Дубілет у Telegram у п'ятницю.

Банки зможуть підключитися до відповідного порталу через АPI, а користувачеві потрібно буде ввести номер квитанції, після чого вона з'явиться на екрані; він зможе також завантажити її з накладеним електронним цифровим підписом, пояснив Дубілет.

"Отже, ви зможете провести платіж у Приват24, monobank або іншому банку, отримати номер квитанції та відразу показати її чиновнику... Ми ухвалимо постанову, яка зобов'яже всі держоргани переглянути свої процедури і не вимагати паперової квитанції", - зазначив міністр.

 

 
Коментарі (0)