ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУкраїнців просять уважно заповнювати документи на субсидію

Українців просять уважно заповнювати документи на субсидію

Чиновники закликають українців відповідально поставитися до збирання даних про їхні доходи та витрати і уважно заповнювати декларації. Нагадують: інформація буде перевірена органами соцзахисту.
У Мінсоцполітики кажуть, що не використовуватимуть особисту інформацію українців, яку нададуть претенденти на отримання субсидій, не за призначенням. Разом з тим, населення закликають відповідально поставитися до збирання даних про їхні доходи та витрати і уважно заповнювати декларації. Про це заявив директор департаменту державної соціальної допомоги Міністерства соціальної політики Віталій Музиченко у інтерв’ю одному з телеканалів, передає прес-служба уряду.
 
«Механізм надання субсидій суттєво спрощено, - акцентував директор департаменту. – Проте людина повинна розуміти, що надана нею інформація буде перевірена органами соцзахисту».
 
«У декларації для отримання субсидії не передбачене декларування майна, - сказав він. – Громадянин декларує лише свої доходи за попередній календарний рік (без урахування податку з доходів фізичних осіб) та витрати, що перевищують 50 тисяч гривень».
 
«Жодних додаткових податків за поданими даними нараховувати ніхто не буде. Будь-які підозри з цього приводу безпідставні», - наголосив пан Музиченко.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», в уряді порахували: близько восьми тисяч гривень в рік припадатиме на субсидію на одну сім'ю. Чиновники пояснили, що розмір пільги на оплату ЖКП виріс в два рази.
 
До речі, читайте роз’яснення столичної влади – Як заповнити документи на субсидію.
 
Коментарі (1)
Коля Пухов
21 Квітня 2015 p. 19:03

Обман з боку людини карається, а обман з боку держави вважається нормою. ---- За розпорядженням державних органів у зв"язку з так званими "ліквідаціями" державних установ були звільнені деякі працівники, а на їх робочі місця прийняті інші працівники. Нагадаю, що "ліквідація" державної установи -- це лише зміна цією установою кода ЄДРПОУ, без скорочення посад. А тепер при нарахуванні субсидії держава штучно приписує цим позбавленим єю засобів існування працівникам дохід у 1218 гривень. Очевидно ця штучна приписка є фальсифікацією. І одночасно усі претенденти на субсидію повідомляються, що при штучному заниженні доходу у декларації, вони мають віддати державі подвійний розмір отриманої субсидії. Виходить, що обман з боку людини карається, а обман з боку держави вважається нормою.