ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїУкраїнців закликають не лякатися паводку

Українців закликають не лякатися паводку

«Підтоплень значних територій на берегах Дніпра під час повені не очікується, – відзначив міністр. – Ситуація перебуває під контролем Мінприроди»

Весняне водопілля та льодохід у 2012 році відбуваються за сприятливих умов.

Про це 26 березня повідомив Міністр екології та природних ресурсів Микола Злочевський під час контрольного візиту на територію Київської ГЕС, інформує прес-служба Мінприроди.

«Підтоплень значних територій на берегах Дніпра під час повені не очікується, – відзначив міністр. – Ситуація перебуває під контролем Мінприроди. Наразі вже можна стверджувати, що вдалося уникнути масової задухи риби. Водопілля і льодохід у 2012 році будуть безпечними».

М.Злочевський відзначив злагоджену роботу Держводгоспу та губернаторів придніпровських областей, які забезпечують пропуск води через каскад водосховищ.

За прогнозом Укргідрометцентру повінь у 2012 році очікується нижчою та близькою до норми. Починаючи з 19 березня активізувалось зростання припливу до Київського і Канівського водосховищ, що свідчить про початок водопілля. Протягом зимового періоду максимальна товщина льодового покриву на Дніпровських водосховищах спостерігалась у Кременчуцькому водосховищі до 54 см. Станом на 26 березня на каскаді Дніпровських водосховищ місцями зберігається битий лід.

Держводагентство контролює передповеневу обстановку в усіх річкових басейнах. Проводиться співпраця з сусідніми країнами. Посилена увага приділяється Дунаю, оскільки прогнозується досягнення небезпечних рівнів води на українській ділянці р. Дунай з підтопленням господарських об’єктів міст Ізмаїла, Рені, Вилкове.

За прогнозом Укргідрометцентру обсяг повені на Дніпрі біля Києва очікується в межах 17,0-21,0 куб. км при нормі 26,5 куб. км, максимальні витрати при цьому прогнозуються в межах 3000-3800 м3/с, а позначки рівня води 92,9- 93,5 м БС.

Станом на 26 березня 2012 року вільна ємність каскаду становить 6,6 куб. км, що дозволяє прийняти повеневу воду і безпечно пропустити весняну повінь.

Нагадаємо, як повідомляла «У.К.», начальник главку надзвичайних ситуацій КМДА Віталій Пшеничний заявив, що підтоплення Києва через розлив Дніпра цього року не буде. За його словами, критична позначка, коли починається повінь, - 715 см, але в цьому році прогнозований рівень підняття води буде не вище 680 см

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)