ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУкраїнцізможуть отримувати пенсії в Європі

Українцізможуть отримувати пенсії в Європі

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) у четвер, 27 червня, ухвалила резолюцію про офіційне надання українським пенсіонерам статусу пенсіонера в країнах Європи, де вони проживають

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) у четвер, 27 червня, ухвалила резолюцію про офіційне надання українським пенсіонерам статусу пенсіонера в країнах Європи, де вони проживають. Відповідно, пенсії вони також будуть отримувати у цих країнах.

Про це повідомив народний депутат від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко у Telegram.

"Отже, українським пенсіонерам має бути офіційно наданий статус пенсіонера в країнах Європи, де вони проживають. А відповідно, вони мають отримувати пенсії в цих країнах, — повідомив нардеп.

Гончаренко також зазначив, що це рішення покращить соціальне забезпечення літніх людей, включаючи медичну допомогу. Медичні послуги мають включати невідкладну допомогу та необхідне лікування захворювань.

Нагадаємо, ПАРЄ також підтримала ідею введення фінансових виплат українським біженцям для стимулювання їх повернення до України після закінчення війни. Це передбачає, що допомога буде надаватись українцям, які повертаються додому, ймовірно, за рахунок бюджетів країн-членів Європейського Союзу.

 

 

 

 
Коментарі (0)