ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУкраїнські дороги проковтнуть мільярди

Українські дороги проковтнуть мільярди

Цьогоріч «Укравтодор» направить на будівництво та ремонт доріг майже 7 млрд грн. Це кошти, які надійшли від розміщення облігацій в 2012-13 роках.

Державне агентство автомобільних доріг («Укравтодор») має намір направити 6,7 млрд грн, отриманих від розміщення облігацій в 2012-13 роках, на будівництво і ремонт доріг. На цьому акцентував увагу голова агентства Євген Прусенко, - повідомляє «Інтерфакс-Україна».

За його словами, в 2012 році «Укравтодор» розмістив облігацій на суму 7,3 млрд грн, в 2013 - на 2 млрд грн.

«У минулому році на дорожні роботи було направлено трохи більше 3 млрд грн. У цьому році на ремонт і будівництво доріг будуть використані 6,7 млрд», - зазначив Євген Прусенко.

На питання про те, чи планує держагенство розміщення облігацій в 2014 році, глава «Укравтодору» не зміг відповісти ні ствердно, ні заперечно.

«Що стосується залучення нових облігацій або інших джерел фінансування, то це питання до Мінфіну та уряду. На сьогодні сказати, яким чином буде погашатися та різниця між необхідним обсягом фінансування і тим, який є в бюджеті, досить складно. Плани є, але говорити про конкретні цифри поки рано», - повідомив Євген Прусенко.

Глава «Укравтодору» також зазначив, що наразі обсяг боргів перед підрядниками становить 3,6 млрд грн, їх погашення планується найближчим часом.

«Боргові зобов'язання вже затверджені Кабміном. Як тільки надійдуть гроші, ми почнемо їх виплачувати, оскільки робота без оборотних коштів у підрядників просувається дуже і дуже важко», - підкреслив Євген Прусенко.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, ремонт доріг стартує через три тижні. Зараз укравтодорівці займаються ліквідацією ямковості.

 
Коментарі (0)