ГоловнаНовини ЖКГТранспортПорятунок залізниці хочуть перекласти на вітчизняних виробників

Порятунок залізниці хочуть перекласти на вітчизняних виробників

Українські поїзди та залізничні шляхи можуть допомогти оновити українські виробники комплектуючих засобів для ремонту цих об’єктів. Кілька вітчизняних підприємств вже погодились співпрацювати з «Укрзалізницею».

Українські виробники комплектуючих можуть допомогти покращити стан рухомого складу залізниць та оновити потяги. Це стане можливим при тісній співпраці з владою. Про це заявив Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, передає прес-служба відомства.

За його словами, зношеність основних засобів «Укрзалізниці» перевищує 90%, а існуючого фінансування недостатньо для виправлення ситуації.

«Зараз наше першочергове завдання – зупинити стрімке погіршення матеріально-технічної бази залізниць і стабілізувати ситуацію. Готова продукція, яка зберігається на складах виробників комплектуючих – це заморожені обігові кошти, які вже завтра можуть почати працювати. Ми з партнерами маємо визначити умови співпраці, прийнятні для всіх», - зазначив Міністр.

Міністр заявив, що замовлені «Укрзалізницею» комплектуючі засоби для ремонту потягів вітчизняним виробникам могли б забезпечити підприємствам роботу та заробітну плату працівникам. Для реалізації проекту потрібно лише визначити необхідні об’єми замовлень.

«Декілька виробників уже підтвердили нам, що займаються цим питанням», - наголосив чиновник.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, збитки «Укрзалізниці» від пасажирських перевезень у січні 2015 року склали більше 700 мільйонів гривень. При цьому, компанія недоотримує кошти за перевезення громадян пільгових категорій.

 
Коментарі (0)