ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїнські ПСГ почали наповнювати «ударними» темпами

Українські ПСГ почали наповнювати «ударними» темпами

Україна закінчила опалювальний сезон з більш, ніж 8 млрд куб м газу в сховищах, що є реекордним числом і на 11% перевищує показник минулого року.

Із закінченням опалювального сезону Україна припинила піднімати газ з підземних сховищ і з 7 квітня почала поповнювати обсяги палива в сховищах, повідомляє оператор ГТС "Укртрансгаз".

За інформацією компанії, підготовка до нового езонность почалася з рекордним залишком газу з ПСГ, і планується закупити ще близько 13 млрд куб м палива.

"Нинішній сезон закачування природного газу було розпочато 7 квітня з найбільшими за останні п'ять років запасами блакитного палива", - йдеться в повідомленні держкомпанії.

За інформацією "Укртрансгазу", з 7 по 10 квітня включно в сховища було закачано 30 мільйонів кубометрів природного газу.

Станом на сьогоднішній ранок закачування природного газу в сховища здійснюється в добовому режимі 20,5 мільйона кубометрів, що в чотири рази більше обсягу закачаного палива в попередню добу.

В "Укртрансгазі" відзначають, що всього в вітчизняних ПСГ зберігається 8,46 мільярда кубометрів палива, що на 11% більше показників минулого року.

Як сообалось раніше, Україна має намір обійтися поставками газу з допомогою реверсу з країн ЄС, ігноруючи російську пропозицію. Обсяги палива, необхідні в новому сезоні, складуть близько 11-13 млрд куб. м. Крім того, пропозиція європейських партнерів є більш вигідним в порівнянні з російським і становить 190 дол та тисячу куб. м.

 

 
Коментарі (0)