ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїнські ПСГ почали заповнюватися газом

Українські ПСГ почали заповнюватися газом

Дуже цікаві дані надало АТ «Укртрансгаз», які стосуються обсягів природного газу в підземних сховищах України

Дуже цікаві дані надало АТ «Укртрансгаз», які стосуються обсягів природного газу в підземних сховищах України.

Так, на кінець березня – початок квітня, в наших ПСГ містилося 8 млрд 786,75 млн кубометрів газу, що є рекордним обсягом за останні 5 років.

Всього ж, з 7 листопада 2018 року, коли почався в Україні опалювальний сезон, з ПСГ було відібрано 8 млрд 408,21 млн кубометрів природного газу, що складає 48,9% від загального обсягу сховищ на початок опалювального сезону.

І в даному контексті хотілося б нагадати, як регулярно в ЗМІ, як російських так і проросійських, з’являлися повідомлення про те, що в ПСГ України закінчується газ, що його залишилося на лічені тижні або навіть дні. Я навіть кілька матеріалів писав на цю тему, докладно розкладаючи по поличках, чому українці знову не замерзнуть і в 2019 році.

У підсумку, нинішній опалювальний сезон не тільки пройшов гладко, за винятком тих регіонів, де був відвертий саботаж на місцях, а й залишив істотну “подушку безпеки” на майбутнє. До речі, з 5 квітня стартував сезон закачування природного газу в ПСГ, і на сьогоднішній день їх обсяг вже більше 8 млрд 762,8 млн кубометрів.

Також нагадаю, що видобуток газу в Україні за березень теж показала зростання, що значно збільшить можливості нашої країни щодо поповнення обсягів ПСГ. А, в цілому, опалювальний сезон 2019 року планується почати з 20 млрд кубометрами природного газу в сховищах, що, якщо і буде досягнуто, також стане своєрідним рекордом після припинення закупівлі газу у Росії.

 

 
Коментарі (0)