ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїнські сховища газу пропонують здавати в оренду

Українські сховища газу пропонують здавати в оренду

Українська влада заявляє, що природний газ дешевше купувати у Європи, ніж у Російської Федерації. Тож, вітчизняні чиновники готові здати європейським компаніям українські ПСГ в оренду.

Українські підземні сховища газу пропонують здавати в оренду європейським компанія, які постачають газ в Україну. Про це повідомив Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, передає «Пульс Києва».

Міністр вважає, що таке рішення буде виправданим на фоні ціни на «блакитне» паливо з РФ, яке на 15% дорожче від європейського.

Так, чиновник зазначає, що європейські компанії, які мають нижчі фінансові затрати, могли б поповнити ПСГ України.

«Вони можуть поповнити сховища за рахунок свого фінансування», - сказав пан Демчишин.

За словами чиновника, для того, щоб заповнити українські підземні сховища 5 млдр кубометрів газу, Києву потрібно заплатити ще1,5 млрд дол Росії, що є занадто високою ціною зважаючи на ситуацію на Донбасі.

Основними постачальниками природного газу в Україну є Словаччина, Польща та Угорщина.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, в ЄС не бачать можливості наростити реверс газу в Україну. Західні експерти зауважують, що три країни, які здійснюють реверсне постачання газу до України – Словаччина, Польща та Угорщина, – «використали всі свої технічні спроможності, особливо Словаччина, через яку в Україну йдуть найбільші обсяги газу».

 
Коментарі (0)