ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїнські сховища «втрачають» запаси газу

Українські сховища «втрачають» запаси газу

У вітчизняних газосховищах запаси «блакитного» палива скоротилися на 0,17%. Наразі ПСГ заповнені менше, ніж на 15 млрд куб. м.

В українських підземних газосховища скоротилися запаси газу на 0,17% - до 14,367 млрд куб. м. Про це свідчать дані асоціації Європейських операторів підземних газових сховищ (GSE).
 
Згідно з інформацією Європейських операторів ПСГ вітчизняні газосховища заповнені на 46,42%.
 
Примітно, за даними асоціації, найбільший обсяг природного газу зберігається в Більче-Волицько-Угерському сховищі. Наразі газосховище має 7,192 млрд куб. м газу (заповнено на 42,18%). За добу кількість «блакитного» палива в даному сховищі знизилася на 0,16%.

Зауважимо, на території материкової України знаходяться 12 ПСГ загальною активною ємністю 31 млрд куб. м.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Україна зацікавилась відновленням поставок природного газу з Туркменістану. Окрім того, Київ має намір розширяти співпрацю з цією країною в енергетичних питаннях. Для цього будуть проведені додаткові обговорення між сторонами.

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
29 Грудня 2015 p. 21:22

ТОВ "Київгаз" ДП "Київгазенерджи" тепер не зазначає у правій частині рахунку нараховану суму. Ця сума зазначається лише у лівій частині рахунку, тобто у тій частині, яка після оплати залишається у споживача. Сума "до сплати" взагалі не зазначається ні у лівій, ні у правій частинах. Вважаю, що це робиться навмисно з метою подальших шахраювань та зловживань, оскільки дивлячись на праву частину рахунку не зрозуміло, на якій підставі споживач заплатив ту чи іншу суму. ----- У попередньому місяці споживачі отримали квитанції із штучно приписаним боргом. Тепер вони повинні їхати за свій рахунок у відділення "Київгазу" і доводити, що борг їм приписаний помилково.

Коля Пухов
29 Грудня 2015 p. 21:23
Я вообще думаю, что если поставщик комунальной услуги, в частности компания "Киевгаз " , приписывает потребителю долг, а потребитель докажет, что долга нет, то компания должна возместить потребителю моральный вред, а также оплатить время и другие расходы, потраченные потребителем для доказательства отсутствия долга.