ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаУкраїнські ТЕЦ перейдуть на вугілля в 2013 році

Українські ТЕЦ перейдуть на вугілля в 2013 році

В даний час відпрацьовується техніко-економічне обгрунтування таких проектів, після чого вони будуть передані на розгляд уряду.

Реалізація проектів з переведення українських ТЕЦ з газу на вугілля в рамках договору з китайською стороною може розпочатися в 2013 році, сподіваються в уряді України. 

«Ми сподіваємося, що вже в наступному році почнемо реалізацію таких проектів», - сказав журналістам заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Володимир Макуха перед початком засідання Кабінету Міністрів у середу. За його словами, зараз мова йде про Сєвєродонецьку ТЕЦ. 

Крім того, він повідомив про плани побудувати три заводи з газифікації вугілля, які будуть знаходитися в різних містах України. 

Пан Макуха також повідомив, що в даний час відпрацьовується техніко-економічне обгрунтування таких проектів, після чого вони будуть передані на розгляд уряду. 

Відповідаючи на питання щодо можливих поставок газу з Європи, заступник міністра сказав: «Про це можна говорити, по-перше, якщо в цьому буде необхідність». 

«Зараз відпрацьовуються і маршрути, і домовленості з сусідніми країнами, тому що газ треба транспортувати територіями країн, які є сусідами України», - додав він. 

Пан Макуха уточнив, що це питання зараз відпрацьовується на дипломатичному та технічному рівнях. Він також зазначив, що рамковий механізм вже закріплений в підписаних документах. 

Джерело - Інтерфакс-Україна

 
Коментарі (0)