ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУкраїнські ТЕЦ та ТЕС переходять на вугілля

Українські ТЕЦ та ТЕС переходять на вугілля

З метою економії Дарницька ТЕС, Сумська ТЕЦ і Чернігівська ТЕЦ будуть переведені з газу на вугілля. Деякі українські теплоелектростанції та теплоелектроцентралі вже проводять модернізацію власного устаткування, що призведе до зниження тарифів на теплову е

На сьогоднішній день всі українські ТЕС і ТЕЦ  проводять модернізацію устаткування у вигляді реконструкції власних блоків та котлів в ході реалізації економних проектів  із заміщення  природного газу дешевшим вугіллям . 

Зокрема, як зазначає директор компанії "Укртеплоенерго" Олесандр Корчинський, подібна модернізація надасть змогу дещо знизити тарифи на теплову енергію, яка ними відпускатиметься.

"На Дарницькій ТЕЦ на сьогодні здійснюється переведення п'ятого котла з газу на вугільне паливо. Вартість цих робіт складе 14,2 мільйона гривень, економія газу до кінця цього року досягне 3,6 мільярда кубометрів, при цьому економічний ефект такої модернізації очікується в розмірі 47 мільйонів гривень", - прокоментував Олександр Корчинський.

"Ми виконали частину робіт і частково замінили газ на вугілля, що дозволило знизити тариф на відпуск теплової енергії з 1279 до 1204 гривні/Гкал", - додає він.

Також за словами Корчинського вже проводяться роботи з переоснащення  Сумської та Чернігівської ТЕЦ. Це призведе до скорочення витрат газу і збільшення рівня споживання вугілля.

Варто нагадати, що 25 травня Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" повідомила про підвищення з 1 червня 2016 року мінімальних цін на природний газ для промислових споживачів на 6,2% порівняно з травнем 2016 року - до 6 874 гривень за тисячу кубометрів з 6 474 гривень за тисячу кубометрів. Максимальні ціни на природний газ для промспоживачів з 1 червня зросли на 1,1% - до 7 604 гривень за тисячу кубометрів з 7 518 гривень за тисячу кубометрів. На тлі зростання цін на природний газ метпідприємства України 2015 року скоротили споживання газу на 19% - до 2,015 мільярда кубометрів.

 

 
Коментарі (0)