ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоУкраїнські захисники відзначені державними нагородами, можуть отримати щомісячну грошову допомогу

Українські захисники відзначені державними нагородами, можуть отримати щомісячну грошову допомогу

На щомісячну грошову допомогу можуть претендувати оборонці, які брали безпосередню участь у захисті України та мають особливі заслуги перед Батьківщиною.
Українські захисники, захисниці, ветерани і ветеранки, відзначені державними нагородами, можуть отримати щомісячну грошову допомогу. На аналогічні виплати також мають право родини сімей загиблих воїнів, відзначених нагородами.
 
На щомісячну грошову допомогу можуть претендувати оборонці, які брали безпосередню участь у захисті України та мають особливі заслуги перед Батьківщиною. Йдеться про відзначених такими державними нагородами:
 
- Герой України з врученням ордену "Золота Зірка"  - 21 300 грн. на місяць;
 
- орден Богдана Хмельницького трьох ступенів – 14 200 грн.;
 
- орден "За мужність" трьох ступенів – 7 100 грн.;
 
- орден княгині Ольги трьох ступенів – 7 100 грн.
 
Щомісячні виплати в розмірі однієї мінімальної зарплати (наразі – 7 100 грн.) можуть також отримувати родини загиблих захисників і захисниць, які мали особливі заслуги перед Батьківщиною. Йдеться про:
 
- батьків, чоловіка/дружину, якщо вони є особами з інвалідністю, досягли пенсійного віку або мають право на пенсію з інших причин;
 
- діти (у тому числі народжені до спливу десяти місяців з дня смерті оборонця), молодші 18 років або старші цього віку, якщо отримали інвалідність до повноліття;
 

- діти, які навчаються за денною формою у закладах середньої загальної, професійної , фахової передвищої чи вищої освіти  - до закінчення закладів освіти (максимум до 23 років). Діти-сироти отримують виплати до 23 років незалежно від того, чи навчаються вони. 

 
Коментарі (0)