ГоловнаВибір редакціїГазопостачанняУкраїнська ГТС не пройде приватизацію

Українська ГТС не пройде приватизацію

У Міністерстві фінансів солідарні з Міненерго в питаннях про приватизацію ГТС. Глава відомства заявив, що газопроводи повинні залишитися у державній власності.

В енергетичному секторі приватизувати можна все, крім ГТС, магістралей і НАЕК «Укренерго». Про це заявив Міністр фінансів Олександр Шлапак в інтерв'ю «РБК-Україна».

«Це (ГТС - ред.) треба залишити у державній власності. Інша справа, що оператор може бути приватний. Те, що ми зараз пропонуємо по ГТС: труба залишається у державній власності. Коштів буде стільки, скільки отримаємо. У нас є близько 4 тисячі підприємств, великих близько 1,5 тисячі 1,1 тисячі або 1,2 тисячі підприємств Міністерство економіки, це їх питання, планує виключити із списку ті, які не підлягають приватизації. Це не означає, що вони будуть завтра або післязавтра продаватися, але це означає, що вони можуть змінити форму власності», - заявив Міністр фінансів.

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», раніше Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан заявляв, що приватизація газотранспортної системи України та НЕК «Укренерго» виключена.

 
Коментарі (0)