ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУкраїнська економіка в 2020 році може впасти на 7,5%

Українська економіка в 2020 році може впасти на 7,5%

Падіння економіки України в 2020 році може скласти 7 або 7,5% ВВП.

 

Падіння економіки України в 2020 році може скласти 7 або 7,5% ВВП.

Про це в коментарі ГолосUA повідомив експерт з економічних питань Олег Пендзин.

«На сьогоднішній момент курс гривні не відповідає фактичному стану справ в економіці. У нас падає ВВП на 5,5% за перше півріччя, а курс гривні зміцнюється. Логічно було б сьогодні опустити курс гривні до тієї цифри, яка відповідає цифрі, закладеної в держбюджет - 29 гривень », - сказав О. Пендзин.

За словами експерта, він не очікує значного зростання інфляції.

«Ми будемо орієнтуватися на європейські ціни. Там сьогодні більш-менш стабільна ситуація. Через ослаблення курсу гривні у нас буде інфляція до 10%. Хоча 9% інфляції закладено в держбюджет. Виробництво продовжить падати, але все не так страшно, як кажуть деякі експерти. Дефолту не варто очікувати. Швидше за все, в цьому році економіка впаде на 7-7,5%. Все залежить від того, наскільки будуть осудними дії влади », - резюмував О. Пендзин.

Нагадаємо, Партія "Слуга народу" і її парламентська фракція готові взяти на себе відповідальність за зростання цін і девальвацію гривні. Додаткова емісія гривні неминуче призведе до цих наслідків.

Раніше міністр економіки Ігор Петрашко заявив, що в короткостроковій перспективі оптимальний рівень інфляції повинен бути не нижче 8-9%.

 

 
Коментарі (0)