ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУкраїнська економіка випереджає прогнози по спаду

Українська економіка випереджає прогнози по спаду

У першому кварталі поточного року економіка України скоротився на 1,2%. Як і очікувалося, за результатами березня падіння економіки поглибилося

У першому кварталі поточного року економіка України скоротився на 1,2%. Як і очікувалося, за результатами березня падіння економіки поглибилося.

Такі дані опубліковані на сайті Міністерства розвитку економіки і торгівлі.

При цьому за підсумками перших двох місяців його оцінка становила 0,2%. А за підсумками кварталу очікувалося падіння на 0,9%.

Так, скорочення зведеного індексу виробництва за підсумками першого кварталу досягло 3,8% в порівнянні з 1,8% за підсумками двох місяців.

За даними відомства, на це вплинув як ефект бази порівняння, так і перші негативні наслідки поширення в світі коронавируса. Серед них МЕРТ назвав логістичні проблеми і зменшення попиту в світі на вітчизняну промислову і сільськогосподарську продукцію, а також введення карантинних заходів для стримування пандемії всередині країни.

Негативний ефект від пандемії в березні переважно відчули виробництва, які залежать від світового попиту (металургія і машинобудування). У той час як, навпаки, через збільшення попиту збільшилося виробництво фармацевтичної продукції та побутової хімії, - йдеться в огляді.

Нагадаємо, за прогнозами НБУ, в 2020 році економіка України впаде на 5%, але в 2021 році зросте на 4,3%.

 

 
Коментарі (0)