ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУкраїнська енергетика вимагає $ 80-95 млрд інвестицій

Українська енергетика вимагає $ 80-95 млрд інвестицій

Одне з найбільш привабливих напрямків для іноземних інвестицій - відновлювана енергетика

Українська енергетика - одна з найбільш недоінвестованими в Європі. Інвестиційний потенціал ринку становить $ 80-95 млрд. Щоб його реалізувати, необхідні іноземні інвестиції. Про це в ході форуму CERAWeek, що проходить в ці дні в Х'юстоні (США), заявив генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко.

"Для того, щоб привести нашу енергетику до європейських стандартів, необхідні величезні інвестиції - понад 80 мільярдів євро. Тільки спільно із західними компаніями, які знають технології, які можуть привнести сюди капітал, які можуть побудувати нові бізнес-процеси в галузі, ми можемо говорити про те, що прийнята Україною Енергетична стратегія буде реалізована ", - сказав Тимченко.

Одним з найбільш привабливих напрямків для іноземних інвестицій топ-менеджер назвав відновлювану енергетику, частка якої в енергобалансі України до 2030 року має зрости до 25%. Також він акцентував на тому, що Україна має найбільші після Норвегії запаси природного газу серед європейських країн - це може перетворити її з імпортера на експортера природного газу. Не менш цікаві інвесторам проекти, на думку глави ДТЕК, можуть бути в напрямку енергоефективності.

"Відповідь на питання, чому Україна не стає енергетично незалежною, полягає в тому, що у нас недостатньо інвестицій в країні, наприклад, для збільшення видобутку газу, - зазначив Тимченко. - Важливим для залучення інвестицій є політична ситуація в країні і профільне законодавство, в тому числі, в сфері зеленої енергетики. Інвесторам необхідна стійка регуляторне середовище. Це зміни, які вимагаються від держави ", - резюмував генеральний директор ДТЕК.

Він підкреслив, що під час візиту в США побачив активний інтерес з боку західних компаній до української енергетики і відкритість до партнерства.

За його словами, ДТЕК з моменту створення компанії в 2005 році інвестував 9,2 млрд доларів в енергетичний сектор України. В тому числі, удвічі наростив видобуток вугілля, в 3,3 рази - видобуток газу, а до 2020 року планує мати в своєму портфелі більше 1 ГВт "зеленої" енергії.

 

 
Коментарі (0)