ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУкраїнська залізниця поповниться ще однією гілкою

Українська залізниця поповниться ще однією гілкою

Реалізація проекту розрахована на три роки

У Києві відбулося засідання «круглого столу» щодо розвитку залізничної інфраструктури як складової соціально-економічного розвитку Луганської області.

Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

Голова Луганської ОДА Сергій Гайдай надав оцінку економічного впливу приєднання залізничної гілки «Лантратівка - Кондрашевська-Нова» до всеукраїнської мережі залізничного сполучення.

«Реалізація цього масштабного інфраструктурного проекту матиме не тільки економічний ефект, а й велике соціальне і політичний вплив на розвиток ситуації в області. Адже сьогодні у нас дев'ять відокремлених від державної залізничної мережі районів. Важливо, що завдяки будівництву нової ділянки ми отримаємо повідомлення зі Станиці Луганській. Тобто, нашим громадянам не потрібно буде долати сотні кілометрів до найближчої станції », - підкреслив він.

Гайдай зазначив, що реалізація проекту розрахована на три роки.

«Будівництво дозволить створити нові робочі місця і розширити перспективи для бізнес середовища регіону, - акцентував Гайдай. - В енергетичному секторі наявність нової залізної дороги дозволить модернізувати Луганську ТЕС в місті Щастя і стабілізувати роботу вугледобувних підприємств області ».

Це на 10% зменшить логістичні витрати товаровиробників, збільшить на 3,5 млн. Тонн на рік обсягів вантажоперевезень і на 2,5 млн. Чоловік - пасажироперевезень. Значно зменшиться руйнування автодоріг Луганщини, які зараз перевантажені через рух великотоннажного транспорту.

 

 
Коментарі (0)