ГоловнаНовини ЖКГТранспортУкраїнське дорожнє господарство готове до роботи взимку

Українське дорожнє господарство готове до роботи взимку

«Укравтодор» майже завершив підготовку до роботи в зимовий період. Зокрема, заготовлено необхідні запаси технічної солі, піску, а також на завершальній стадії знаходиться підготовка техніки.

Підготовка дорожнього господарства до роботи в зимовий період здійснюється у відповідності до затвердженого плану. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі «Укравтодору».

«Понад 34 тисяч тонн технічної солі вдалося заготовити дорожнім підприємствам на стаціонарних та тимчасових базах у всіх регіонах України протягом останнього місяця. Перебої з поставкою матеріалу, котрого на початку жовтня в організацій було в обмаль, були усунені завдяки низці перемовин, проведених з постачальником ДП «Артемсіль», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, на сьогоднішній день кількість технічної солі з урахуванням залишків минулого року – на рівні 60%, що є нормативним показником ступеню готовності дорожніх підприємств до ускладнення погодних умов.

За словами Начальника Управління експлуатаційного утримання доріг і безпеки руху «Укравтодору» Олега Федоренка, аналогічними темпами здійснюється заготівля фрикційних матеріалів – обсяг піску, необхідного для обробки дорожнього покриття за мінусової температури, також на рівні 60%.

Примітно, для належного зберігання протиожеледних матеріалів вже повністю обладнано наявні стаціонарні та тимчасові бази, а для недопущення переметів снігу виготовлено декілька десятків тисяч снігозатримуючих щитів загальною протяжністю 128 км.

«На завершальній стадії знаходиться підготовка техніки, що працюватиме на дорогах взимку. Її загальний обсяг становитиме 6,9 тисяч одиниць, в тому числі й та, що сьогодні задіяна на проведенні планового ямкового ремонту. З настанням холодів всі технічні засоби будуть переоблаштовані та спрямовані на розчищення та обробку дорожнього покриття», – відмітив пан Федоренко.

Окрім того, вирішено питання забезпечення дорожніх підприємств паливно-мастильними матеріалами – за дорученням Прем’єр-міністра їх стратегічний запас на випадок надзвичайних ситуацій буде сформовано за сприяння голів обласних державних адміністрацій.

Нагадаємо, столичні автодорівці відзвітували про готовність міста до роботи в осінньо-зимовий період 2015-2016 років. Наразі, потрібно збільшити запаси посипкових матеріалів та завершити підготовку снігоприбиральної техніки.

 
Коментарі (0)