ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїнський газовий ринок став цікавішим для трейдерів

Український газовий ринок став цікавішим для трейдерів

На українському газовому ринку в останньому кварталі 2015 року відмічають активний розвиток. Зокрема, кількість газотрейдерів за цей час зросла до десяти.

В Україні ринок природного газу почав розвиватися активніше. Зокрема в останньому кварталі 2015 року, значно зросла кількість трейдерів на вітчизняному ринку газу. Про це заявив глава відділу зв'язків із громадськістю і пресою ПАТ «Укртрансгаз» Максим Белявський, передає «Обозреватель».
 
«В останньому кварталі 2015 року дуже зросла кількість газотрейдерів, які імпортують газ з території Європи. Назвати компанії не маю права, але їх кількість наближається до десяти. Це говорить про те, що газовий ринок розвивається», - зазначив він.

За його словами, великим успіхом України є також і те, що країна змогла повністю відмовитися від російського газу.
 
Експерт розповів, що станом на ранок 4 лютого добовий режим імпортування природного газу з Європи становить понад 42 млн куб. м на добу, близько 54 млн куб. м щодоби видобувається на території України. Окрім того, у вітчизняних газових сховищах є майже 11 млрд куб. м природного газу, що на 19% більше, ніж на відповідну дату минулого року.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Україна може спокійно відмовитися від імпорту природного газу з Росії. Цьому може посприяти достатній рівень «блакитного» палива в Європі, який забезпечить реверс в Україну.

 
Коментарі (0)