ГоловнаНовини ЖКГТранспортУкраїнський лоукостер SkyUp шукає підтримки в США

Український лоукостер SkyUp шукає підтримки в США

Нова українська авіакомпанія SkyUp намір залучити фінансування з боку провідних американських банків і отримати кредит від Світового банку на придбання літаків Boeing 737 MAX.

Нова українська авіакомпанія SkyUp намір залучити фінансування з боку провідних американських банків і отримати кредит від Світового банку на придбання літаків Boeing 737 MAX.

Про це повідомив на прес-конференції 19 червня співвласник авіакомпанії Юрій Альба, передає ЦТС з посиланням на LIGA.net.

"Питання фінансування ми будемо вирішувати спільно з корпорацією (Boeing, - ред.), Тому що це є декларацією підтримки партнерства. Для старту ми залучаємо фінансування від наших партнерів по туризму та їх фінансової групи (очевидно йдеться про компанії Join UP !, яка є партнером SkyUp у виконанні чартерних рейсів, - ред.). Коли ми забезпечимо перший гарантований платіж, буде зроблена спільна поїздка з представниками корпорації по провідним банкам США, які забезпечать нам видачу гранту для отримання кредитування в Усім ірном банку ", - сказав Юрій Альба.

У свою чергу, гендиректор SkyUp Євген Хайнацкий уточнив, що компанія вже виплатила першу частину передоплати за контрактом. "У нас є графік платежів, який залишається витримати. Там передбачені щорічні виплати. Наступний платіж запланований на 2019 рік", - сказав топ-менеджер.

Юрій Альба зазначив, що розмір передоплати становить 4 млн дол. "Вона передбачала підписання контракту на поставку 5 літаків останньої генерації в 2023 році і п'яти - в 2024 році. Також в цю передоплату увійшло підписання контракту на лізинг поточних літаків, які нам передані від Малазійських авіаліній, які зараз виконують програмні рейси для туроператорів ", уточнив Альба.

Як раніше писав ЦТС, SkyUp стала першою українською авіакомпанією - замовником літаків нового покоління Boeing 737 MAX. Загальна сума замовлення становить 624 млн доларів. Контракт передбачає поставку двох Boeing 737 MAX 8 і трьох середньомагістральних Boeing 737 MAX 10.

Поставка перших п'яти літаків безпосередньо з заводу в Сіетлі очікується в 2023 році. Згідно з умовами контракту, передбачена опція дозамовлення ще п'яти літаків цих же моделей. Таким чином, планується, що флот авіакомпанії SkyUp в 2023-2024 роках може поповнитися відразу 10-ю новітніми повітряними судами.

Зараз в парку SkyUp два літаки Boeing 737-800, кожен з яких вміщує 189 пасажирів.

Також перевізник взяв в мокрий лізинг Airbus А330-200 у єгипетській авіакомпанії Air Leisure.

На початку липня SkyUp повинна поповнити флот літаком Boeing 737-700 на 149 місць 2002 року випуску. В цілому, до кінця 2018 року перевізник планує збільшити флот до 5 літаків.

 

 
Коментарі (0)