ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаУкраїнський ринок «зелених» проектів привабливий для японських інвесторів

Український ринок «зелених» проектів привабливий для японських інвесторів

Питання диверсифікації джерел енергопостачання та розвитку відновлюваної енергетики є критично важливими для України та Японії.

Про це повідомив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук, виступаючи 22 листопада 2016 року на 6-ому засіданні Координаційної ради з економічного співробітництва з Японією Міністерства економічного розвитку і торгівлі України та Комітету економічного співробітництва з Україною Японської федерації бізнесу «Кейданрен».

«Освоєння відновлюваних джерел енергії є пріоритетом для України. Ми маємо стратегічну мету – досягти 11% енергії з відновлюваних джерел у кінцевому енергоспоживанні країни у 2020 році. Для цього ми здійснюємо потужну роботу із удосконалення законодавчого поля, створюємо сприятливі умови для ведення бізнесу та залучення інвесторів. Саме зараз на шляху розвитку цієї сфери ми зацікавлені в японських технологіях, досвіді та інвестиціях. Адже сьогодні Японія є однією з країн-лідерів, які стрімко розвивають відновлювану енергетику, а японські фінансові установи зацікавлені вкладати все більше інвестицій у «зелені» проекти», - заявив Савчук.

Зокрема за словами Савчука в Україні встановлено новий «зелений» тариф для виробників електроенергії з біомаси та біогазу до 12,38 євроцентів за кВт*год. Завдяки цьому рентабельними стають проекти  із встановлення когенераційних установок із використанням місцевих видів палива. Це може бути ще одним напрямком співпраці з Японією, в якій впродовж останніх декількох років, особливо після аварії на АЕС «Фукусіма», виробництво енергії з біомаси зросло в рази.

 «Ринок розвивається. Відомі потужні японські компанії інвестують у виробництво пелет, у тому числі в інших країнах, наприклад, у Бразилії. В Україні також є достатній ресурсний потенціал для цього. Тож, ми розраховуємо на японські інвестиції для виробництва пелет в Україні», - ссказав Голова.

Савчук також додав, що  на ринку України є успішно діючі проекти як у сонячній та вітроенергетиці, так і у сфері виробництва електроенергії з біогазу та біомаси, з вирощування енергокультур тощо. Водночас, в Україні є розроблені проекти з вже виданими технічними умовами на підключення до мереж, до реалізації яких зараз може долучитися японський бізнес.

При виборі будь-якого товару, людина бажає, щоб асортимент був розміщений в одному місці. Це мінімізує час і гроші. База стройматериалов Мрія-Буд - це відмінний помічник у виборі будівельних матеріалів. Більш детально ознайомитися каталогом продукції можна на сайті http://mriyabud.com.ua.

 
Коментарі (0)