ГоловнаНовини ЖКГТранспортУкраїнським містам пообіцяли нові трамваї

Українським містам пообіцяли нові трамваї

Кільком українським містам пообіцяли обновити трамвайний парк. Зокрема, урядовці підтримали рішення щодо видачі державної субвенції на придбання трамваїв.

В Києві, Одесі, Львові та Маріуполі з’являться нові трамвайні вагони. Відповідну постанову Кабінету Міністрів щодо виділення державних субвенцій на придбання трамваїв вітчизняного виробництва, підтримав урядовий комітет. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр Валерій Вощевський, передає прес-служба уряду.

Зокрема, цього річ передбачено близько 100 млн грн. для придбання нових трамвайних вагонів вітчизняного виробництва для комунального електротранспорту.

Планується, що придбання електротранспорту буде здійснюватись на умовах спів фінансування разом з місцевими радами, які повинні будуть сплатити 70% вартості. При цьому, рухомий транспорт повинен бути зі ступенем локалізації вітчизняного виробництва не менше як 65 %.Крім цього це дасть змогу залучити від органів місцевого самоврядування близько 233 млн. грн. на прибання трамвайних вагонів.

«В Україні на сьогодні майже 93% вагонів трамвайного парку вичерпали свій нормативний термін експлуатації і потребують заміни. Важливо, щоб ми хоч і невеликими кроками, але впевнено рухалися в напрямку модернізації громадського транспорту.  Прийняття цієї постанови дозволить таким містам, як Київ, Львів, Маріуполь та Одеса, закупити приблизно 20 нових та сучасних трамваїв. Водночас у такий спосіб ми також підтримаємо українських виробників трамваїв», - резюмував чиновник.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, в трьох український областях анонсували старт габаритно-вагового контролю. Крім того, всі дані будуть фіксуватися на відео. Таким чином у Мінінфраструктури сподіваються побороти корупцію у цій сфері. Крім того, інспекторам планують підвищити зарплату.

 
Коментарі (0)